The Beach is back

Månadsutmaning februari - så gick det

Publicerad 2015-02-28 15:50:56 i Matnördande,


Införa godisstopp.

=inget godis, läsk, eller sockrade produkter undantaget semlor och fyra fuskdagar då jag visste att det skulle bli svårt att helt undvika det (bland annat på grund av födelsedagsfirande).
Mycket sött blev utbytt mot akaciahonung och frukt, vilket ändå kändes okej.
Frukt är inte godis!
Mina fuskdagar gick heller inte alltför överstyr, det blev;
1. besök på Dunkin' donuts med tre donuts som skulle ha blivit av i januari
2. middag med chokladbrulée som efterrätt, följt av chokladbitar när jag kom hem för jag inte tyckte den var särskilt god eller stor
3. Saft och choklad i utbyte mot värme och energipåslag under VM
4. födelsedagsfirande med chokladfondue och världens godisfrosseri på kvällen
Dessutom 6 1/2 stycken semlor fördelat på ytterligare fem dagar.

Positivt är att jag insett att man kan stå emot socker-socker ganska lätt, men att man får i sig mycket ändå för att "vanlig mat" ofta innehåller tillsatt socker för att hålla längre och smaka bättre. 
En annan sak jag märkt är att det kanske är fett jag borde minska på, för i appen jag skriver in allt jag äter går jag nästan varje dag över rekommendationerna för det fett jag borde äta, en senare månads utmaning månne?
En sista sak jag märkt är att det är ett mindre gott (bokstavligt talat) liv man lever, man känner sig så torr när man tackar nej till sockriga saker och kräver specialkost.
Intressant att också andra bryr sig så mycket om det, jag känner för alla vegetarianer och veganer etc som blir utfrågade om sina matval hela tiden. 
Men det var en intressant månad och jag är glad att jag klarade av det!

Om

Min profilbild

The Beach is back

Gillar det nyaste nya och vill vara först med det senaste. Har därför en hög dos nyfikenhet och vill VETA saker (Google=BFF).

Lever för långa lyxfrukostar, musik med tempo, träning som får hjärtat att slå snabbare och är även ständigt på jakt efter att fynda, som den halvsmålänning jag är.

Och om inte det vore nog är jag ganska rolig också.

Kontakta mig på: strandbloggen @ gmail.com







Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela